Přehled (6 článků)

Meziválečné období (1918-1939) : Slovensko-maďarké pohraniční boje [1939]

Karpatská Sič

Karpatská Siče - branná organizace Ukrajinců a Rusínů. Za svou krátkou existenci bojovali její příslušníci po boku československé armády i krátce proti ní po vyhlášení samostatnosti, dále se záškodníky z maďarských a polských polovojenských oddílů i proti pravidelným jednotkám královské maďarské armády.
🪖︎ Karl Schlange 🕔︎ 27.11.2007 👁︎ 56003

Republikanische Wehr

DSAP (německá sociální demokracie) zůstala jedinou německou stranou věrnou československé republice. Její branná organizace Republikanische Wehr se se svými dobrovolníky podílela na akcích jednotek SOS v boji proti Henleinovu Freikorpsu, přičemž někteří její příslušníci položili své životy pro naši republiku.
🪖︎ Karl Schlange 🕔︎ 21.01.2005 👁︎ 43371

Maďarsko-slovenské vzdušné boje na jaře 1939

Pohraniční boje Maďarska se Slovenskem na jaře roku 1939 měly i svůj vzdušný rozměr. Pokusem o zachycení průběhu vzdušných bojů je následující článek, na který navazují stručné životopisy vybraných hlavních aktérů.
🪖︎ Karl Schlange 🕔︎ 07.12.2006 👁︎ 34763

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více