Přehled (3 článků)

Raketové systémy : Ostatní - zatím nezařazeno

Raketový systém Seawolf

Seawolf je prvním představitelem západních námořních protivzdušných systémů navržených také k ničení protilodních ŘS. Systém dosáhl značného rozšíření v řadách Royal Navy, ale i přes naděje vkládané do něj jeho výrobcem se nedokázal výrazněji prosadit v zahraničí. Nepomohl tomu ani ukázkový start operační kariéry spojený s úspěšným bojovým nasazením ve falklandském konfliktu.
🪖︎ Ivan ˝Zajcev˝ Zajac 🕔︎ 22.02.2015 👁︎ 13953

Otomat a Milas (2.)

Vývoj protilodních střel Otomat pokračoval v 80. a 90. letech novými variantami, jako Otomach 2, Otomat Mk.3 či TESEO 3. Žádná z nich se však nedočkala sériové výroby, na rozdíl od jiné příbuzné zbraně. Tou jsou raketová torpéda Milas, která společně s nejnovější verzí Otomat Mk.2 Block IV představují zřejmě poslední členy rodiny.
🪖︎ Ivan ˝Zajcev˝ Zajac 🕔︎ 11.02.2015 👁︎ 14483

Otomat a Milas (1.)

Italsko-francouzské protilodní střely rodiny Otomat patří k relativně málo známým typům, které se však dočkaly značného rozšíření. Na obchodních úspěších se podepsal také velký dolet těchto střel, který jim v kombinaci se sofistikovanými systémy řízení palby umožňoval útočit na cíle nacházející se daleko za radiolokačním horizontem.

 

🪖︎ Ivan ˝Zajcev˝ Zajac 🕔︎ 11.02.2015 👁︎ 13097

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více