Přehled (3 článků)

Německo (DEU) : Henschel

Henschel Hs 129 - operační nasazení

Na první pohled by se mohlo zdát, že letoun Hs 129 byl ideální volbou pro pozemní útoky. Měl dva motory, silně obrněný kokpit a nejsilnější vpřed střílející dělo, jaké se za druhé světové války montovalo do sériově vyráběných letounů. Zesílený kokpit spolehlivě chránil pilota před palbou z ručních zbraní. Německá Luftwaffe ho plánovala zařadit jako svého konečného zabijáka, který bude velmi účinně nasazován proti sovětským tankům typu T-34.
🪖︎ Pavel Sláma 🕔︎ 21.10.2021 👁︎ 15309

Na španělském nebi - Henschel Hs 123 A

Dvouplošník Henschel Hs 123 A byl jedním z prvních typů odeslaných do Španělska k vyzkoušení za bojových podmínek po rozhodnutí rozšířit operaci „Feuerzauber“ (německou intervenci v probíhající občanské válce na straně povstalců).
🪖︎ Miroslav Šnajdr 🕔︎ 21.02.2011 👁︎ 23737

Henschel Hs 126

Henschel Hs 126 byl hornoplošný pozorovací letoun určený pro spolupráci s pozemními jednotkami. Konstruktérem letounu byl ing. Friedrich Nicolaus, který vycházel ze staršího typu Hs 122. (přepracovaná verze).
🪖︎ Michal Rak 🕔︎ 02.01.2004 👁︎ 43091

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více