Přehled (4 článků)

Japonsko (JPN) : Micubiši

Buffalo Mk.I kontra Zero

Americká stíhačka Buffalo se v historii leteckých bojů 2. světové války stala skutečným synonymem pro neúspěch. Charakteristicky tvarovaný jednoplošník byl vyvinut společností Brewster jako palubní letoun pro americké námořní letectvo. Jediným jednoznačně úspěšným nasazením se stala služba verze Model 239 v řadách finského vojenského letectva. U britského RAF, které společně s USN patřilo mezi jeho největší uživatele, zcela propadl.
🪖︎ Miroslav Šnajdr 🕔︎ 30.09.2012 👁︎ 30140

Micubiši A6M - Reisen (Zero, Zeke) a jeho verze

Nejznámější japonská stíhačka WWII byla vyráběna od r.1939 do 1945 v mnoha verzích. Článek uvádí viditelné i skryté rozdíly těchto verzí a současně odkazuje na použité prameny.
🪖︎ Fantan 🕔︎ 02.07.2004 👁︎ 38371

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více