Přehled (2 článků)

Evropa : Německo (DEU)

Obrana Brestu v září 1939

V roce 1939 byl Brest hlavním městem poleského vojvodství. Byl významným dopravním uzlem a vojenským centrem středního úseku východní části Polska. V březnu 1921 se na základě polsko-sovětské smlouvy stal součástí Polska i se svými pevnostními stavbami.
🪖︎ stary 🕔︎ 21.10.2006 👁︎ 68432

U 53 - Bouřlivá cesta do Ameriky za Světové války

S údivem a respektem ocenila americká veřejnost v roce 1916 úspěšné prolomení britské námořní blokády podmořskou obchodní lodí U-Deutschland. Tato dosáhla nepoškozena přístavu Baltimore a poté, co byla naložena surovinami důležitými pro válečný průmysl, opět úspěšně proklouzla blokádou a dorazila do domovského přístavu. Britské námořnictvo umístilo v reakci na to před americké přístavy své námořní jednotky se záměrem poslat příští německou obchodní ponorku ke dnu. Tento záměr se jim nejspíše podařil s U-Bremen, jež zmizela beze stopy. Její osud se naplnil v čase, kdy se německá frontová ponorka U-53 již blížila k pobřeží USA, aby zaútočila na sevření obléhatelů. Co se stalo zde a poté, je předmětem následujících stránek.
🪖︎ Karl Schlange 🕔︎ 31.01.2007 👁︎ 36628

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více