Islamistický nacismus

Autor: František Novotný 🕔︎︎ 👁︎ 17.476

František Novotný je autorem Mrožovin na Neviditelném psovi

Palestinský terorismus a šiítské „povstání“ v Iráku má s bojem za svobodu palestinského a iráckého lidu asi tolik společného, kolik společného měla s osvobozováním Rusů ze stalinského jha vyhlazovací sonderkommanda SS. Braní rukojmí z řad civilistů, kteří přijeli do Iráku pomoci, a další zvěrstva islamistických teroristů nejsou jedinou shodou. Kromě těchto praktik existují i ideologické shody mezi učením fanatických islámských duchovních, jakým byl Jasín a je Muktada Sadr, a nacismem.

Reklama

Jak kdysi nacisté tak dnes islamisté usilují o likvidaci Židů a též vyhlásili válku západní civilizací, jíž opovrhují a kterou pokládají za úpadkovou. Obě ideologie usilovaly a usilují o civilizační regresi, když hlásaly a hlásají návrat ke starým krutým dobám - v případě nacismu ke starogermánské teosofii armanismu, v případě islamismu k doslovnému výkladu Koránu. Nacisté chtěli celý svět podrobit svým rasovým zákonům, islamisté chtějí takto uplatnit svá náboženská dogmata, jež prý taktéž svět očistí. Implicitním společným znakem je neúcta k životu, ať už k vlastnímu nebo svých bližních, a „duchovními“ vůdci, jakými byl šajch Jasín a nyní v Iráku je Muktada Sadr, vyvolaný kult smrti by Himmlerovi smrtihlavové dnešním mudžáhidům mohli jen závidět. Společným jmenovatelem je i primitivní kmenové vidění světa, v němž lidé mimo kmen jsou jenom podřadnými jedinci, kteří jsou dobří pouze k tomu, aby si Árijec jejich likvidací vysloužil přízeň Vůdce a islamista pak přízeň Boha. Ale ani život „bojovníka“ nemá cenu - i on je zasvěcen Vůdci, respektive Bohu.

Tento postoj je v absolutním rozporu se vším, k čemu se dopracoval Západ a otázka, zda každý muslim je nacistický islamista, je téhož typu, zda každý Němec byl nacista, či každý Čech stalinský komunista. Samozřejmě že většina muslimů jsou mírumilovní lidé a také většina Iráčanů nechce mít se šiítskými či sunnitskými bojůvkami stürmerů nic společného. Ale jak velmi dobře vědí Němci a také my ze zkušenosti s komunismem, měly obě ideologie hrůzný potenciál ostatní strhnout, tvrdošíjné odpůrce beze slitování (milosrdenství je přece znakem úpadku) likvidovat a převzít hrůzovládu nad celými národy. To, že si vůbec klademe otázku, který muslim je extrémní islamista a který ne, svědčí jenom o jediném - i islamismus má ten hrůzný potenciál, který měl nacismus a komunismus - a radikální duchovní vůdcové jako Jasín, bin Ládin, Muktada Sadr a další nebyli a nejsou ničím jiným než potenciálními Hitlery 21. století.

Proto - po předvelikonočním „iráckém“ týdnu - pro skutečného humanistu, jemuž záleží na hodnotách západní civilizace, jakou je v prvé řadě úcta k životu, a pro odpovědného demokratického politika, jemuž záleží na přetrvání parlamentní demokracie, není na pořadu dne otázka, proč a zda měly USA zničit Saddámův režim, ale otázka, jak USA v jejich úsilí zastavit islamistický nacismus ještě dříve, než se stane nacismem všeislámským, podpořit.

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více