Air Vice Marshal Sir Trafford Leigh-Mallory

Autor: Radek Seiner / vorel 🕔︎︎ 👁︎ 18.958


Zdroj: https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/52/Air_Chief_Marshal_Sir_Trafford_Leigh-Mallory%2C_KCB%2C_DSO%2C_1944_TR2625.jpg

Narodil se 7. listopadu 1892 v Mobberley, Cheshire. Na počátku první světové války se přihlásil do Territorial battalion of the King's (Liverpool) Regiment a krátce nato byl povýšen na důstojníka u Lancashire Fusiliers. V červenci 1916 byl převelen k Royal Flying Corps, poté v dubnu 1918 byl povýšen na majora Royal Air Force. V průběhu služby ve Francii byl několikrát oceněn v hlášeních a získal Distinguished Service Order.

Poté co získal hodnost squadron leadera RAF roku 1921, se přihlásil do School of Army Co-operation, které později tři roky velel. Po získání zkušeností v podpoře pozemních sil letectvem a po službě na Air Ministry a v zahraničí byl pověřen roku 1937 velením No 12 Group. O pět let později byl převelen k No 11 Group a byl povýšen na Air Marshala a zastával funkci Air Officer Commanding-in-Chief Fighter Command ( důstojník hlavního velitelství Fighter Command ). Leigh-Mallory zemřel v listopadu 1944, když letoun, který ho s jeho ženou převážel na nové působiště, kde měl zastávat funkci Air Commander-in-Chief, South-East Asia Command, havaroval.

Reklama

 

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více