Tělo jako zbraň: Judo

Autor: Z1 Televize 🕔︎︎ 👁︎ 18.364

Jason Chambers a Bill Duff. Profesionální bojovník mixed martial arts a bývalý hráč amerického fotbalu, který se pustil do wrestlingu. Tato pozoruhodná dvojice křižuje svět, aby na vlastní kůži okusila, jak moc bojová umění bolí.

Reklama

Tentokrát zamíří do Japonska, kde mají bojová umění dlouhou tradici. Čeká ji setkání s judem, které vyrostlo na bitevních pláních feudálního Japonska, kdy zemi fakticky vládli samurajové. Jejich bojové umění džiu-džitsu se stalo základem pro mnoho současných smíšených stylů.

Nechal se jím inspirovat i Jigoro Kano, který ke konci 19. století založil bojové umění spojující bojové tradice samurajů s ideou olympijského sportu. Jason a Bill projedou Japonsko od starobylých samurajských chrámů po moderní policejní tělocvičny, od rušného Tokia po opuštěné vrcholky hor, kde žijí mistři samurajové.

Během několika dní se seznámí se základními technikami džiu-džitsu i juda, které známe z olympijských žíněnek. Znovu je čeká náročný trénink a Jasona pak i závěrečný souboj se skutečným šampionem.

Reklama

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více